Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w sam raz na ciepłe śniadanie - smaczne, zdrowe, kolorowe:)
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10157
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 584
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 47
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10157
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 584
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 47
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 227
Składniki
Warzywa kroimy w większą kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy cebulę, bakłażana i paprykę. Lekko solimy. Smażymy często mieszając około 5-7 minut.
W tym czasie jajka wbijamy do miseczki, dodajemy po 1 łyżeczce bazylii i oregano oraz pieprz i sól do smaku, jajka z przyprawami roztrzepujemy, aż powstanie delikatna pianka. Masę jajeczną wlewamy do warzyw, tak aby rozlała się po całej patelni. Na górze układamy oliwki i zapiekamy na wolnym ogniu około 10 minut. Zdejmujemy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i gotowe. SMACZNEGO:)