Do góry

Śniadania Przepis na:

Frittata warzywna

Frittata warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4256

Dodano:

Odsłon: 1946

Coś w sam raz na ciepłe śniadanie - smaczne, zdrowe, kolorowe:)

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/2 bakłażana
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 mała cebula
  • kilka czarnych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, bazylia, oregano
  • kilka listków świeżej bazylii
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frittata warzywna

Przygotowanie

  1. Warzywa kroimy w większą kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy cebulę, bakłażana i paprykę. Lekko solimy. Smażymy często mieszając około 5-7 minut.

  2. W tym czasie jajka wbijamy do miseczki, dodajemy po 1 łyżeczce bazylii i oregano oraz pieprz i sól do smaku, jajka z przyprawami roztrzepujemy, aż powstanie delikatna pianka. Masę jajeczną wlewamy do warzyw, tak aby rozlała się po całej patelni. Na górze układamy oliwki i zapiekamy na wolnym ogniu około 10 minut. Zdejmujemy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i gotowe.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń