Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w sam raz na ciepłe śniadanie - smaczne, zdrowe, kolorowe:)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1613
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 664
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1613
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 664
Składniki
Warzywa kroimy w większą kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy cebulę, bakłażana i paprykę. Lekko solimy. Smażymy często mieszając około 5-7 minut.
W tym czasie jajka wbijamy do miseczki, dodajemy po 1 łyżeczce bazylii i oregano oraz pieprz i sól do smaku, jajka z przyprawami roztrzepujemy, aż powstanie delikatna pianka. Masę jajeczną wlewamy do warzyw, tak aby rozlała się po całej patelni. Na górze układamy oliwki i zapiekamy na wolnym ogniu około 10 minut. Zdejmujemy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i gotowe. SMACZNEGO:)