Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w sam raz na ciepłe śniadanie - smaczne, zdrowe, kolorowe:)
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4375
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 212
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 60
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4375
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 212
Składniki
Warzywa kroimy w większą kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy cebulę, bakłażana i paprykę. Lekko solimy. Smażymy często mieszając około 5-7 minut.
W tym czasie jajka wbijamy do miseczki, dodajemy po 1 łyżeczce bazylii i oregano oraz pieprz i sól do smaku, jajka z przyprawami roztrzepujemy, aż powstanie delikatna pianka. Masę jajeczną wlewamy do warzyw, tak aby rozlała się po całej patelni. Na górze układamy oliwki i zapiekamy na wolnym ogniu około 10 minut. Zdejmujemy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i gotowe. SMACZNEGO:)