Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś w sam raz na ciepłe śniadanie - smaczne, zdrowe, kolorowe:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 780
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17627
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 780
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5397
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17627
Składniki
Warzywa kroimy w większą kostkę. Oliwki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i wrzucamy cebulę, bakłażana i paprykę. Lekko solimy. Smażymy często mieszając około 5-7 minut.
W tym czasie jajka wbijamy do miseczki, dodajemy po 1 łyżeczce bazylii i oregano oraz pieprz i sól do smaku, jajka z przyprawami roztrzepujemy, aż powstanie delikatna pianka. Masę jajeczną wlewamy do warzyw, tak aby rozlała się po całej patelni. Na górze układamy oliwki i zapiekamy na wolnym ogniu około 10 minut. Zdejmujemy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i gotowe. SMACZNEGO:)