Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata z patelni z warzywami to nie tylko świetny pomysł na przepyszne, szybkie w przygotowaniu śniadanie. Frittata z patelni z warzywami, sprawdzi się też świetnie w porze obiadowo – kolacyjnej.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Paprykę, cukinię i cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą. Chwilę przesmaż. Nie zapomnij o mieszaniu.
Pieczarki mini, umyj, osusz i pokrój na ćwiartki, dołóż do warzyw na patelni. Całość posól do smaku i przesmażaj do momentu, aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa będą już gotowe, dodaj pomidory przekrojone na pół oraz posiekany szczypiorek. Całość od razu zalej rozkłóconymi, posolonymi jajkami.
Posyp tartym serem grana padano i duś pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu kiedy zetną się jajka.