Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata z patelni z warzywami to nie tylko świetny pomysł na przepyszne, szybkie w przygotowaniu śniadanie. Frittata z patelni z warzywami, sprawdzi się też świetnie w porze obiadowo – kolacyjnej.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19505
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2053
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1721
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19505
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2053
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1721
Składniki
Paprykę, cukinię i cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą. Chwilę przesmaż. Nie zapomnij o mieszaniu.
Pieczarki mini, umyj, osusz i pokrój na ćwiartki, dołóż do warzyw na patelni. Całość posól do smaku i przesmażaj do momentu, aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa będą już gotowe, dodaj pomidory przekrojone na pół oraz posiekany szczypiorek. Całość od razu zalej rozkłóconymi, posolonymi jajkami.
Posyp tartym serem grana padano i duś pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu kiedy zetną się jajka.