Do góry

Śniadania Przepis na:

Frittata z patelni z warzywami

Frittata z patelni z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 220

Dodano:

Odsłon: 1427

Frittata z patelni z warzywami to nie tylko świetny pomysł na przepyszne, szybkie w przygotowaniu śniadanie. Frittata z patelni z warzywami, sprawdzi się też świetnie w porze obiadowo – kolacyjnej.

Składniki

  • 3 duże jajka lub mniejsze 4
  • Pieczarki mini 100 g
  • Pomidorki koktajlowe 10 szt.
  • Pół zielonej papryki
  • Szczypiorek
  • Cukinia kawałek ok. 5 cm
  • Cebula biała
  • Ser tarty Grana Padano – 4 łyżki
  • Sól do smaku
  • Oliwa
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Frittata z patelni z warzywami

Przygotowanie

  1. Paprykę, cukinię i cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą. Chwilę przesmaż. Nie zapomnij o mieszaniu.

  2. Pieczarki mini, umyj, osusz i pokrój na ćwiartki, dołóż do warzyw na patelni. Całość posól do smaku i przesmażaj do momentu, aż warzywa zmiękną.

  3. Gdy warzywa będą już gotowe, dodaj pomidory przekrojone na pół oraz posiekany szczypiorek. Całość od razu zalej rozkłóconymi, posolonymi jajkami.

  4. Posyp tartym serem grana padano i duś pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu kiedy zetną się jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń