Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Składniki
Na duzej patelni, na lyzce maselka smazymy grubo pokrojone pieczarki wraz z drobno pokrojona cebulka i czosnkiem, z dodatkiem Kucharka. W momencie jak cebulka sie zeszkli, a pieczarki beda juz miekkie, przekladamy to do naczynia zaroodpornego. Na tej samej patelni smazymy nastepnie cukinie pokrojona w cienkie plasterki wraz z papryka pokrojona w paseczki. Odrobine doprawiamy Kucharkiem. jak juz cukinia bedzie miekka, zawartosc patelni przekladamy do naszego naczynia zaroodpornego. W osobnym naczyniu przygotowujemy mase jajeczna: roztrzepujemy 5 jajek z dodatkiem mleka, sera zoltego, szczypiorku, oregano, soli(nie za duzo) i pieprzu. Ta masa zalewamy warzywa z grzybami i mieszamy. Wstawiamy do piekarnika 160° i zapiekamy okolo 25 minut, az wierzch bedzie suchy. Podajemy na sniadanie lub na kolacje z dodatkiem smacznego ketchupu. Smacznego.