Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to potrawa kuchni ukraińskiej i podkarpackiej. Są to placuszki zrobione są z gęstego ciasta naleśnikowego do którego dodana jest odciśnięta z soku, drobno pokrojona kiszona kapusta, oraz przyprawy które nadają ciastu wyrazisty, ostry smak.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5204
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2268
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5204
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2268
Składniki
Kiszoną kapustę odciskamy z soku i drobno siekamy. Kminek i czarny pieprz tłuczemy w moździerzu.
Z mąki, jajek i mleka miksujemy ciasto, musi być gęstsze od ciasta naleśnikowego. Ciasto doprawiamy pieprzem, solą. Ciasto musi być ostre, o wyrazistym smaku, dodajemy kminek, cząber i całość mieszamy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 20 minut.
Po tym czasie dodajemy kiszoną kapustę.
Mieszamy.
Smażymy fuczki na gorącym tłuszczu.
Usmażone fuczki podajemy z gęstą śmietaną.
Smacznego!!!