Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to potrawa kuchni ukraińskiej i podkarpackiej. Są to placuszki zrobione są z gęstego ciasta naleśnikowego do którego dodana jest odciśnięta z soku, drobno pokrojona kiszona kapusta, oraz przyprawy które nadają ciastu wyrazisty, ostry smak.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 15
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 377
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 15
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 377
Składniki
Kiszoną kapustę odciskamy z soku i drobno siekamy. Kminek i czarny pieprz tłuczemy w moździerzu.
Z mąki, jajek i mleka miksujemy ciasto, musi być gęstsze od ciasta naleśnikowego. Ciasto doprawiamy pieprzem, solą. Ciasto musi być ostre, o wyrazistym smaku, dodajemy kminek, cząber i całość mieszamy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 20 minut.
Po tym czasie dodajemy kiszoną kapustę.
Mieszamy.
Smażymy fuczki na gorącym tłuszczu.
Usmażone fuczki podajemy z gęstą śmietaną.
Smacznego!!!