Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wędliny wyglądają w sklepach niezwykle apetycznie ale nie do końca wiadomo co w nich jest. Polecam domową.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 336
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 236
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 336
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 236
Składniki
Warzywa obrałam i dałam do garnka razem z opłukanym mięsem. Gotowałam 1,5 h.
Wyjęłam mięso i marchew a rosół przecedziłam.
Obrałam mięso z szyjek, pokroiłam paprykę, dodałam marchew i groszek. Rosół podgrzałam , dobrze doprawiłam, dodałam przeciśnięty czosnek i garść otartego majeranku. Wyłączyłam ogień i dodałam namoczoną żelatynę- łatwiej się rozpuszcza.
Mięso dałam do wywaru, gdy lekko ostygło sprawdziłam jeszcze raz smak. Osłonki namoczyłam według wskazówek na opakowaniu. Napełniłam osłonki, zawiązałam sznurkiem i parzyłam je jeszcze 30 minut w 85C. Pozostawiłam potem do wystygnięcia w wodzie a potem w lodówce. Można użyć słoików, ale ta w osłonkach ładnie się kroi na cienkie plastry.
Świetnie smakuje z marynatami. Smacznego :)