Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie wędliny wyglądają w sklepach niezwykle apetycznie ale nie do końca wiadomo co w nich jest. Polecam domową.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 860
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22356
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 860
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22356
Składniki
Warzywa obrałam i dałam do garnka razem z opłukanym mięsem. Gotowałam 1,5 h.
Wyjęłam mięso i marchew a rosół przecedziłam.
Obrałam mięso z szyjek, pokroiłam paprykę, dodałam marchew i groszek. Rosół podgrzałam , dobrze doprawiłam, dodałam przeciśnięty czosnek i garść otartego majeranku. Wyłączyłam ogień i dodałam namoczoną żelatynę- łatwiej się rozpuszcza.
Mięso dałam do wywaru, gdy lekko ostygło sprawdziłam jeszcze raz smak. Osłonki namoczyłam według wskazówek na opakowaniu. Napełniłam osłonki, zawiązałam sznurkiem i parzyłam je jeszcze 30 minut w 85C. Pozostawiłam potem do wystygnięcia w wodzie a potem w lodówce. Można użyć słoików, ale ta w osłonkach ładnie się kroi na cienkie plastry.
Świetnie smakuje z marynatami. Smacznego :)