Do góry

Śniadania Przepis na:

Galaretka z pręgi wołowej.

Galaretka z pręgi wołowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14527

Dodano:

Odsłon: 3905

Mięso od pręgi jest bardzo kleiste , zdrowe i smaczne.W galaretce sprawdza się doskonale.Serdecznie Wam polecam:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso podzielić,zalać wodą i zagotować.Zebrać szumy,dodać ziele,liście i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa.

    Pod koniec gotowania przecisnąć czosnek przez praskę,doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Pogotować 10 min.

    Wyjąć mięso,warzywa a do rosou wsypać żelatynę,już nie gotować.Mieszać do jej rozpuszczenia.

    Rosół przecedzić przez gęste sitko.

  2. Z mięsa usunąć tłuste kawałki.Na spód miseczek dać drobno pokrojoną paprykę,seler naciowy oraz czerwoną fasolkę ,którą należy przepłukać letnią przegotowaną wodą.

    Na to dać pokrojone lub poszarpane mięso.
    Zalać rosołem i zostawić do zastygnięcia.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 lutego Z wołowiny jeszcze nie robiliśmy, a wiem, że super smakuje, bo kilka razy jedliśmy :) Fajny przepis wart wrzucenia na ruszt ;) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 27 lutego Super. Ale mam ochotę na galaretę. Fajny pomysł. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 27 lutego A to zaskoczenie! nigdy nie jadlam galantyny wolowej! a musi byc bardzo smaczna z bulionem wolowym! Odpowiedzi: 14 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń