Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące. Lubiane chyba przez wszystkich. Ja preferuję gofry z owocami, ale pyszne są również z cukrem pudrem lub bitą śmietaną.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Oddzieliłem żółtka od białek. Z białek (z odrobiną soli) ubiłem pianę. W innym naczyniu wymieszałem żółtka z cukrem, a następnie dodałem olej, wodę i zmiksowałem.
Następnie dodałem wymieszane ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Całość zmiksowałem. Pianę z białek dodałem do całości i delikatnie wymieszałem ręcznie. Z podanych produktów wyszło 10 gofrów.
Przemycamy zdrowie: Przygotowując ciasto na gofry przemycam zawsze trochę zdrowia. Może to być trochę płatków owsianych, otręby, siemię lniane,słonecznik, ostropest i oczywiście kurkuma.