Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4213
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416643
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4213
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416643
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy, wlewamy olej i powoli mleko i wodę. Mieszamy żeby ciasto nie miało grudek. Gofrownicę nagrzewamy, smarujemy olejem wlewamy ciasto i smażymy ok. 3-4 minuty. Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną i owocami. Gofry mocno się przyklejają do gofrownicy, trzeba smarować ją olejem przed każdym nalaniem ciasta. Z przepisu wychodzi 8 gofrów.