Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8119
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 396
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8119
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 396
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy, wlewamy olej i powoli mleko i wodę. Mieszamy żeby ciasto nie miało grudek. Gofrownicę nagrzewamy, smarujemy olejem wlewamy ciasto i smażymy ok. 3-4 minuty. Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną i owocami. Gofry mocno się przyklejają do gofrownicy, trzeba smarować ją olejem przed każdym nalaniem ciasta. Z przepisu wychodzi 8 gofrów.