Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25037
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25037
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 140
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiewamy, wlewamy olej i powoli mleko i wodę. Mieszamy żeby ciasto nie miało grudek. Gofrownicę nagrzewamy, smarujemy olejem wlewamy ciasto i smażymy ok. 3-4 minuty. Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną i owocami. Gofry mocno się przyklejają do gofrownicy, trzeba smarować ją olejem przed każdym nalaniem ciasta. Z przepisu wychodzi 8 gofrów.