Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia jest uniwersalna - sprawdza się na obiad, deser i śniadanie! Oto mój przepis na gofry z dyniową nutą. Z tej porcji wyszło mi 7 gofrów
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Składniki
Wszystkie składniki ciasta mieszamy do dokładnego połączenia. Odstawiamy na 10 minut - jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy odrobinę wody lub mleka. Pieczemy w gofrownicy do uzyskania odpowiedniej chrupkości. Gofry są w środku bardziej mokre niż te tradycyjne, ale smakują naprawdę wybornie. Podajemy na ciepło z serkiem, bitą śmietaną lub owocami.