Do góry

Śniadania Przepis na:

Gofry dyniowe

Gofry dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 148 Ocena: 1211

Dodano:

Odsłon: 36

Dynia jest uniwersalna - sprawdza się na obiad, deser i śniadanie! Oto mój przepis na gofry z dyniową nutą. Z tej porcji wyszło mi 7 gofrów

Składniki

  • Mąka pszenna - 150g
  • Mleko - 1/2 szklanki
  • Cukier - 2 łyżki
  • Cukier waniliowy - 1 łyżeczka
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Jajko - 1 szt
  • Sól - szczypta
  • Puree z dyni - 200g
  • Olej - 1 łyżka
  • Ulubione dodatki, u mnie:
  • Serek homogenizowany waniliowy i kakao
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki ciasta mieszamy do dokładnego połączenia. Odstawiamy na 10 minut - jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy odrobinę wody lub mleka.

    Pieczemy w gofrownicy do uzyskania odpowiedniej chrupkości. Gofry są w środku bardziej mokre niż te tradycyjne, ale smakują naprawdę wybornie.

    Podajemy na ciepło z serkiem, bitą śmietaną lub owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń