Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gofry maślane na śniadanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem.
Następnie wlać roztopione masło, wymieszać, dodać resztę składników, i dobrze wyrobić ciasto mikserem.
Rozgrzać gofrownicę, nakładać łyżka równomiernie cienką warstwę ciasta (Bardzo ważna rada nie smarować tłuszczem płyt gofrownicę). Piec na złocisty kolor. Po ostudzeniu gotowe gofry smarować dżemem morelowym lub innym.