Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gofry maślane na śniadanie.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem.
Następnie wlać roztopione masło, wymieszać, dodać resztę składników, i dobrze wyrobić ciasto mikserem.
Rozgrzać gofrownicę, nakładać łyżka równomiernie cienką warstwę ciasta (Bardzo ważna rada nie smarować tłuszczem płyt gofrownicę). Piec na złocisty kolor. Po ostudzeniu gotowe gofry smarować dżemem morelowym lub innym.