Do góry

Śniadania Przepis na:

Gofry maślane

Gofry maślane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17841

Dodano:

Odsłon: 2423

Smaczne gofry maślane na śniadanie.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gofry maślane

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem.

  2. Następnie wlać roztopione masło, wymieszać, dodać resztę składników, i dobrze wyrobić ciasto mikserem.

  3. Rozgrzać gofrownicę, nakładać łyżka równomiernie cienką warstwę ciasta (Bardzo ważna rada nie smarować tłuszczem płyt gofrownicę). Piec na złocisty kolor. Po ostudzeniu gotowe gofry smarować dżemem morelowym lub innym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń