Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gofry maślane na śniadanie.
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 156
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 193
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 92
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 504
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1268
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 156
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 193
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 92
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 504
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1268
Składniki
Wykonanie: Jajka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem.
Następnie wlać roztopione masło, wymieszać, dodać resztę składników, i dobrze wyrobić ciasto mikserem.
Rozgrzać gofrownicę, nakładać łyżka równomiernie cienką warstwę ciasta (Bardzo ważna rada nie smarować tłuszczem płyt gofrownicę). Piec na złocisty kolor. Po ostudzeniu gotowe gofry smarować dżemem morelowym lub innym.