Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne gofry to szybka, a jednocześnie pyszna propozycja śniadania lub kolacji. Składniki do ich przygotowania na pewno znajdziecie w swoich lodówkach.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Na cieście francuskim układamy cienkie plasterki kiełbasy i pieczarek. Całość posypujemy przyprawami. Płaty ciasta francuskiego zlepiamy ze sobą. Tak przygotowane ciasto francuskie układamy na rozgrzanej płycie gofrownicy. Gofrownicę zamykamy. Pieczemy przez 3-4 minuty, aż ciasto się zrumieni. Gofry podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym, ziołowym lub keczupem. Gofry również dobrze smakują z sałatką ze świeżych pomidorów.