Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z serka wiejskiego są nawet lepsze niż z mleka! Podane z serkiem waniliowym i owocami są idealne na śniadanie. Wychodzą nawet w gofrownicy o mniejszej mocy
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1595
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 987
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1595
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 987
Składniki
Jajka ubijamy lekko trzepaczką. Dodajemy serek, olej, cukier, mąki, sól, proszk i mleko. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Nakładamy ciasto do nagrezanej gofrownicy. Nie dawajcie dużo ciasta, bo ładnie rośnie i może wylać się z boku gofrownicy, tak jak u mnie ;) Z tej porcji powinno wyjść spokojnie 7 lub 8 gofrów. Można podawać z pudrem, sosem klonowym, dżemem lub owocami. Ja najbardziej lubię wersję z serkiem waniliowym i owocami. Po rozpiskę wartości odżywczych zapraszam na mojego bloga :)