Do góry

Śniadania Przepis na:

Gofry z serka wiejskiego z dodatkiem mąki owsianej

Gofry z serka wiejskiego z dodatkiem mąki owsianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 865

Dodano:

Odsłon: 1569

Gofry z serka wiejskiego są nawet lepsze niż z mleka! Podane z serkiem waniliowym i owocami są idealne na śniadanie. Wychodzą nawet w gofrownicy o mniejszej mocy

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy lekko trzepaczką. Dodajemy serek, olej, cukier, mąki, sól, proszk i mleko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Nakładamy ciasto do nagrezanej gofrownicy. Nie dawajcie dużo ciasta, bo ładnie rośnie i może wylać się z boku gofrownicy, tak jak u mnie ;)

    Z tej porcji powinno wyjść spokojnie 7 lub 8 gofrów.

    Można podawać z pudrem, sosem klonowym, dżemem lub owocami. Ja najbardziej lubię wersję z serkiem waniliowym i owocami.

    Po rozpiskę wartości odżywczych zapraszam na mojego bloga :)


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń