Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z serka wiejskiego są nawet lepsze niż z mleka! Podane z serkiem waniliowym i owocami są idealne na śniadanie. Wychodzą nawet w gofrownicy o mniejszej mocy
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2123
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9707
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3392
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6808
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2123
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9707
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3392
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6808
Składniki
Jajka ubijamy lekko trzepaczką. Dodajemy serek, olej, cukier, mąki, sól, proszk i mleko. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Nakładamy ciasto do nagrezanej gofrownicy. Nie dawajcie dużo ciasta, bo ładnie rośnie i może wylać się z boku gofrownicy, tak jak u mnie ;) Z tej porcji powinno wyjść spokojnie 7 lub 8 gofrów. Można podawać z pudrem, sosem klonowym, dżemem lub owocami. Ja najbardziej lubię wersję z serkiem waniliowym i owocami. Po rozpiskę wartości odżywczych zapraszam na mojego bloga :)