Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1463
Dodano: 20.01.2016
Odsłon: 12369
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Ukroić 2 duże i grube kromki czerstwego chleba.
Jajko roztrzepać w miseczce z mlekiem i 1 łyżeczką cukru waniliowego. Miksturę wylać na duży talerz i maczać w nim kromki pieczywa z obydwu stron, aż wchłoną niemal wszystko.
Przygotować panierkę z bułki tartej i mąki żytniej, dobrze je ze sobą mieszając. Nie używam tu samej bułki, bo za bardzo spija olej z patelni.
Na patelni rozpuścić olej wraz z masłem - masło nie będzie się wtedy przypalać, a nadal zachowa swój śmietankowy smak.
Chleb opanierować w bułce tartej z mąką i smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
Gorące grzanki posypać już na talerzu pozostałą łyżeczka cukru waniliowego.
Konsumować ze smakiem póki jeszcze gorące. Nie ma to jak Goły Jeździec na śniadanie!
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Maudie 01 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Przypomniałaś mi tym golasem,że dawno nie robiłam a to danko szybkie,tanie no i pyszne!Muszę zaserwować w najbliższych dniach:)))2 Kto głosował? | Odpowiedz

ewa_tarasiuk 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Wygladaja pysznie,robię podobne dodaje troche cynamonu do jajek, robie bez panierki Odpowiedzi: 2 ▼17 Kto głosował? | Odpowiedz

aniakoc 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Na słodko też są smaczne!Odpowiedzi: 1 ▼
16 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Świetna propozycja! Palce lizać :) Odpowiedzi: 1 ▼17 Kto głosował? | Odpowiedz

kaskasz83 20 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Na słodko jeszcze takich nie jadłam ;) ja robię bez panierki Odpowiedzi: 1 ▼19 Kto głosował? | Odpowiedz