Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i orzechowa granola z miodem to fajna i zdrowa alternatywa dla kupnych mieszanek pełnych sztucznych słodzików. Gorąco polecam na pierwsze i drugie śniadanie do jogurtu i owoców :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8305
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8305
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 635
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni, a blachę wkładamy papierem do pieczenia. Herbatę należy zaparzyć i lekko przestudzić. Pasuje tu właściwie każda, ja wybrałam owocową. Kiedy już nie jest bardzo gorąca, dodajemy do niej miód i mieszamy do rozpuszczenia.
W misce mieszamy wszystkie składniki poza rodzynkami. Następnie wlewamy herbatę, znowu mieszamy i rozkładamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, którą wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 20-30 minut, mieszając co jakiś czas, aby równomiernie się upiekła. Kiedy zauważymy, że się zrumieniła i jest chrupiąca, to wyłączamy piekarnik i pozostawiamy granolę to wystudzenia. Na koniec dosypujemy rodzynki, mieszamy wszystko razem i gotowe. Granolę przechowujemy w szczelnym pojemniku lub słoiku.