Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny zamiennik niezdrowych marketowych płatków śniadaniowych które są pełne cukru i innych podejrzanych dodatków. Dzięki pełnowartościowym składnikom jest to idealna propozycja na początek dnia :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15469
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4640
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 320
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2774
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5012
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15469
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4640
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 320
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2774
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5012
Składniki
Śliwki wrzucamy do ciepłej wody i namaczamy przez kilka godzin.
Kawę rozpuszczalną i erytrytol rozpuszczamy w 200ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.
W dużej misce rozgniatamy dużego banana, dodajemy pokrojone namoczone śliwki, płatki owsiane, wystudzoną kawę, olej oraz przyprawy. Mieszamy i odkładamy na kilka minut aż płatki owsiane napęcznieją.
Gotową masę rozprowadzamy równomiernie widelcem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Upieczoną masę kruszymy po wystudzeniu i podajemy z nabiałem klasycznym lub wegańskim. Smacznego!