Do góry

Śniadania Przepis na:

Granola kokosowo-czekoladowa

Granola kokosowo-czekoladowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 461

Dodano:

Odsłon: 126

Chrupiąca granola to świetny dodatek do jogurtów, owoców czy mleka. Sprawdzi się też na sucho w ramach przekąski. :)

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 1/3 szklanki wiórków kokosowych
  • garść orzechów (użyłam laskowych)
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka kakao
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego
  • 1 kostka (10 g) czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki mleka
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Orzechy z grubsza posiekać. Wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać rozpuszczony olej z czekoladą, wlać mleko. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć na dużej blaszce. Piec przez 20 minut w 100°C. W połowie pieczenia przemieszać granolę. Upieczoną i ostygniętą granolę przesypać do słoika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń