Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-05-2015
Kwaśno słodkie smaki w towarzystwie mąki gryczanej. Śniadanie idealne
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1557
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12290
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1557
Składniki
Żółtko, jogurt, cukier, rozgniecionego banana mieszamy ze sobą - Ucieramy widelcem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy. Jeśli masa jest za gęsta można dodać więcej jogurtu. Rabarbar kroimy w kostkę i dorzucamy do ciasta. Białko ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy delikatnie do naszej masy. Placki smażymy (mały ogień) na patelni z odrobiną oleju. Podajemy z konfiturą lub innymi ulubionymi dodatkami