Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-05-2015
Kwaśno słodkie smaki w towarzystwie mąki gryczanej. Śniadanie idealne
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1340
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5860
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18533
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1340
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5860
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18533
Składniki
Żółtko, jogurt, cukier, rozgniecionego banana mieszamy ze sobą - Ucieramy widelcem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy. Jeśli masa jest za gęsta można dodać więcej jogurtu. Rabarbar kroimy w kostkę i dorzucamy do ciasta. Białko ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy delikatnie do naszej masy. Placki smażymy (mały ogień) na patelni z odrobiną oleju. Podajemy z konfiturą lub innymi ulubionymi dodatkami