Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna na mleku – to jest to! Pamiętam ją z dzieciństwa, mama robiła nam ją na śniadanie lub na podwieczorek, zajadaliśmy ze smakiem. Polecam na smaczne i pożywne śniadanie w 5 minut.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mleko przelać do garnka, postawić na palniku, wsypać kaszę i cukier. Powoli mieszać do zagotowania. Gdy kasza zacznie się gotować, zmniejszyć moc palnika i, mieszając trzepaczką – żeby nie powstały grudki, gotować 2-4 minuty. Kaszę podzielić na dwie porcje, udekorować dżemem i świeżymi owocami, podać.