Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna na mleku – to jest to! Pamiętam ją z dzieciństwa, mama robiła nam ją na śniadanie lub na podwieczorek, zajadaliśmy ze smakiem. Polecam na smaczne i pożywne śniadanie w 5 minut.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24404
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 328
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 376
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24404
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 328
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 376
Składniki
Mleko przelać do garnka, postawić na palniku, wsypać kaszę i cukier. Powoli mieszać do zagotowania. Gdy kasza zacznie się gotować, zmniejszyć moc palnika i, mieszając trzepaczką – żeby nie powstały grudki, gotować 2-4 minuty. Kaszę podzielić na dwie porcje, udekorować dżemem i świeżymi owocami, podać.