Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza manna na mleku – to jest to! Pamiętam ją z dzieciństwa, mama robiła nam ją na śniadanie lub na podwieczorek, zajadaliśmy ze smakiem. Polecam na smaczne i pożywne śniadanie w 5 minut.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 73
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 98
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 73
Składniki
Mleko przelać do garnka, postawić na palniku, wsypać kaszę i cukier. Powoli mieszać do zagotowania. Gdy kasza zacznie się gotować, zmniejszyć moc palnika i, mieszając trzepaczką – żeby nie powstały grudki, gotować 2-4 minuty. Kaszę podzielić na dwie porcje, udekorować dżemem i świeżymi owocami, podać.