Do góry

Śniadania Przepis na:

Grzanki z brzoskwiniami

Grzanki z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 435

Dodano:

Odsłon: 1115

Ten przepis to świetna baza do stworzenia własnej wersji grzanek. Na podsmażony chleb oprócz soczystych brzoskwiń można dodać orzechy, twarożek, ser pleśniowy czy chrupiący boczek. Przepis wydaje się bardzo współczesny, a ma ponad 100 lat! Więcej staropolskich przepisów znajdziesz na moim blogu.

Składniki

  • podsuszone pieczywo
  • mleko
  • Masło
  • cukier (u mnie kokosowy)
  • brzoskwinie świeże
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Grzanki z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Pokroić pieczywo na grubsze kromki. Każdą z nich obtoczyć w mleku i posypać cukrem. Smażyć na maśle, dopóki nie będą chrupiące.

    Brzoskwinie pokroić w plasterki, położyć na grzankach, posypać cukrem, położyć na wierzchu płatki masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni (tylko góra). Zapiekać do momentu, aż brzoskwinie się zarumienią. Jeść ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń