Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki, które dzisiaj proponuję są proste i szybkie w wykonaniu, a za razem bardzo smaczne. Można je podać na śniadanie lub jako smakowitą przekąskę.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24876
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24876
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 90
Składniki
Sałatę zieloną, myję, osuszam i rozkładam na talerze. Cebulkę zieloną drobno siekam. Z kromek chleba wycinam miąższ, pozostawiając ramki ze skórek. Ramki kładę na patelni na rozgrzanym tłuszczu i podsmażam - przyrumieniam je z obydwu stron. Do każdej ramki ze skórek wbijam po jajku, doprawiam do smaku pieprzem i solą. Podsmażam do czasu, aż jajka się zetną, wtedy zdejmuję z ognia i przekładam na przygotowane wcześniej talerze. Posypuję posiekaną cebulką zieloną, podaję w towarzystwie ketchupu i pomidora.
Przygotowanie składników. Sałatę zieloną, myję, osuszam i rozkładam na talerze. Cebulkę zieloną drobno siekam. Z kromek chleba wycinam miąższ, pozostawiając ramki ze skórek.
Ramki kładę na patelni na rozgrzanym tłuszczu i podsmażam - przyrumieniam je z obydwu stron.
Do każdej ramki ze skórek wbijam po jajku, doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Podsmażam do czasu, aż jajka się zetną, wtedy zdejmuję z ognia i przekładam na przygotowane wcześniej talerze.
Gotowe do podania.