Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki, które dzisiaj proponuję są proste i szybkie w wykonaniu, a za razem bardzo smaczne. Można je podać na śniadanie lub jako smakowitą przekąskę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8692
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8692
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Sałatę zieloną, myję, osuszam i rozkładam na talerze. Cebulkę zieloną drobno siekam. Z kromek chleba wycinam miąższ, pozostawiając ramki ze skórek. Ramki kładę na patelni na rozgrzanym tłuszczu i podsmażam - przyrumieniam je z obydwu stron. Do każdej ramki ze skórek wbijam po jajku, doprawiam do smaku pieprzem i solą. Podsmażam do czasu, aż jajka się zetną, wtedy zdejmuję z ognia i przekładam na przygotowane wcześniej talerze. Posypuję posiekaną cebulką zieloną, podaję w towarzystwie ketchupu i pomidora.
Przygotowanie składników. Sałatę zieloną, myję, osuszam i rozkładam na talerze. Cebulkę zieloną drobno siekam. Z kromek chleba wycinam miąższ, pozostawiając ramki ze skórek.
Ramki kładę na patelni na rozgrzanym tłuszczu i podsmażam - przyrumieniam je z obydwu stron.
Do każdej ramki ze skórek wbijam po jajku, doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Podsmażam do czasu, aż jajka się zetną, wtedy zdejmuję z ognia i przekładam na przygotowane wcześniej talerze.
Gotowe do podania.