Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wyjmujemy łyżką miąższ, wkładamy do miseczki i zgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny. Wszystko mieszamy. Jajka gotujemy na twardo-miękko i kroimy w plasterki. Bułkę/bagietkę kroimy na pół i grillujemy lub opiekamy w opiekaczu. Grzanki polewamy oliwą i smarujemy guacamole. Na wierzchu układamy plasterki jajek. Na koniec posypujemy rucolą, szczypiorkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.