Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 158
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 155
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 181
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 158
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 155
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 181
Składniki
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wyjmujemy łyżką miąższ, wkładamy do miseczki i zgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny. Wszystko mieszamy. Jajka gotujemy na twardo-miękko i kroimy w plasterki. Bułkę/bagietkę kroimy na pół i grillujemy lub opiekamy w opiekaczu. Grzanki polewamy oliwą i smarujemy guacamole. Na wierzchu układamy plasterki jajek. Na koniec posypujemy rucolą, szczypiorkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.