Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 136
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 330
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1376
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2513
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25826
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 136
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 330
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1376
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2513
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25826
Składniki
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wyjmujemy łyżką miąższ, wkładamy do miseczki i zgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny. Wszystko mieszamy. Jajka gotujemy na twardo-miękko i kroimy w plasterki. Bułkę/bagietkę kroimy na pół i grillujemy lub opiekamy w opiekaczu. Grzanki polewamy oliwą i smarujemy guacamole. Na wierzchu układamy plasterki jajek. Na koniec posypujemy rucolą, szczypiorkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.