Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1960
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 907
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1960
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 451
Składniki
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wyjmujemy łyżką miąższ, wkładamy do miseczki i zgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny. Wszystko mieszamy. Jajka gotujemy na twardo-miękko i kroimy w plasterki. Bułkę/bagietkę kroimy na pół i grillujemy lub opiekamy w opiekaczu. Grzanki polewamy oliwą i smarujemy guacamole. Na wierzchu układamy plasterki jajek. Na koniec posypujemy rucolą, szczypiorkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.