Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne i proste w wykonaniu grzanki z wątróbką drobiową. Gotowe grzanki dla smakoszy wątróbki smakują wyśmienicie.
maszynka do mielenia, garnek, blacha, tarka, patelnia,
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424901
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424901
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10681
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Farsz; Wątróbkę obrać z błonek, opłukać i osuszyć. Zamoczyć na godzinę w mleku następnie osączyć. Wątróbkę oprószyć lekko mąką, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podsmażoną, wystudzoną wątróbkę zmielić razem z ugotowanymi na twardo i obranymi jajkami a także z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą. Przygotowanie grzanek; Dużą bułkę pokroić w poprzek. Następnie posmarować z obu stron, włożyć na blachę i upiec grzanki. Na gotowe grzanki nałożyć farsz z wątróbki, posypać startem serem i ponownie zapiec do rozpuszczenia sera. Podawać gorące, polane ketchupem.
Grzanki przygotowane do zapieczenia.