Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wyjdą dwa spore grzybki, którymi najedzą się albo dwie bardzo głodne osoby albo 4 z umiarkowanym poczuciem głodu. Można też się podzielić i zabrać pół do pracy następnego dnia. :)
mikser
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15132
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Jajka oraz żółtka zmiksować z solą, mąką. Wyrobić ciasto. Następnie po trochu dodawać mleka. Na końcu dodać pianę z białek i ostrożnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. Wlać połowę ciasta i smażyć na średnim ogniu. Kiedy zetnie od spodu, odchylać brzegi grzybka, aby ciasto z wierzchu wolno spływało pod spód.
Jeśli spód grzybka jest już zarumieniony, zsunąć go na talerz, przykryć patelnią, szybko odwrócić i smażyć dodając uprzednio masło na patelnię.
Grzybek podawać z dżemem lub z cukrem pudrem. Smacznego! :)