Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wyjdą dwa spore grzybki, którymi najedzą się albo dwie bardzo głodne osoby albo 4 z umiarkowanym poczuciem głodu. Można też się podzielić i zabrać pół do pracy następnego dnia. :)
mikser
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 93
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 501
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 93
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 501
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Jajka oraz żółtka zmiksować z solą, mąką. Wyrobić ciasto. Następnie po trochu dodawać mleka. Na końcu dodać pianę z białek i ostrożnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. Wlać połowę ciasta i smażyć na średnim ogniu. Kiedy zetnie od spodu, odchylać brzegi grzybka, aby ciasto z wierzchu wolno spływało pod spód.
Jeśli spód grzybka jest już zarumieniony, zsunąć go na talerz, przykryć patelnią, szybko odwrócić i smażyć dodając uprzednio masło na patelnię.
Grzybek podawać z dżemem lub z cukrem pudrem. Smacznego! :)