Następny przepis J.Olivera,sezon grzybowy w pełni ,więc delektujmy się darami lasu w różnych wersjach. Serdecznie polecam ten przepis:)
Grzyby na grzance.
Składniki
- grzyby leśne 25dkg
- czosnek 2 ząbki
- płatki chili 1/2 łyżeczki lub świeża papryczka chili
- Sól morska
- biały pieprz
- 2 kromki chleba z chrupiącą skórką ( u mnie ciemny chleb)
- masło 1/4 kostki ( w oryginale jest oliwa)
- mascarpone 1 łyżka
- pęczek natki pietruszki
- sok z 1/2 cyryny
Składniki
- grzyby leśne 25dkg
- czosnek 2 ząbki
- płatki chili 1/2 łyżeczki lub świeża papryczka chili
- Sól morska
- biały pieprz
- 2 kromki chleba z chrupiącą skórką ( u mnie ciemny chleb)
- masło 1/4 kostki ( w oryginale jest oliwa)
- mascarpone 1 łyżka
- pęczek natki pietruszki
- sok z 1/2 cyryny
Etapy przygotowania
Opłukane grzyby pokroić w grubsze plastry,dać na rozgrzane masło,dodać papryczkę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i smażyć 10min. Kromki chleba zrumienić na patelni. Do grzybów dodać mascarpone,natkę pietruszki,pieprz oraz sok z cytryny,zamieszać i zasmażyć. Gorące kłaść na tosty. Smacznego życzę!
Przepis w Waszym wykonaniu (7)
Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
- Polska
- Pomidorowa
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 132
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
- Polska
- Pomidorowa
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 132
Składniki
- grzyby leśne 25dkg
- czosnek 2 ząbki
- płatki chili 1/2 łyżeczki lub świeża papryczka chili
- Sól morska
- biały pieprz
- 2 kromki chleba z chrupiącą skórką ( u mnie ciemny chleb)
- masło 1/4 kostki ( w oryginale jest oliwa)
- mascarpone 1 łyżka
- pęczek natki pietruszki
- sok z 1/2 cyryny
Opłukane grzyby pokroić w grubsze plastry,dać na rozgrzane masło,dodać papryczkę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i smażyć 10min. Kromki chleba zrumienić na patelni. Do grzybów dodać mascarpone,natkę pietruszki,pieprz oraz sok z cytryny,zamieszać i zasmażyć. Gorące kłaść na tosty. Smacznego życzę!
Musi być niesamowicie pyszne <3
wow :)
Pyszne, najlepsze na świecie.
i takie grzanki to ja rozumiem :)