Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na doskonałą i dietetyczną pastę z awokado.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 55
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 55
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1695
Składniki
Dojrzałe awokado charakteryzuje się ciemną skórką i taki prawie czarny owoc będzie na bank dojrzały. Kroimy awokado na pół omijając ostrzem noża wielką pestkę. Przekręcamy połówki owocu w dwie różne strony, a pozostałą w jednej z nich pestkę wyjmujemy łyżką.
Wybieramy zielonkawy miąższ do miseczki. Blendujemy z sokiem z jednej limonki. Dodajemy posiekaną szalotkę i pokrojone drobno inne składniki. Doprawiamy całość przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Pasty można używać jako smarowidła do chleba, jako dip do pieczonych placków tortilli, a także jako zagęszczacza sałatek. Zastosowań guacamole jest wiele. Pod wpisem link na nasz nowy blog. Zapraszamy