Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na doskonałą i dietetyczną pastę z awokado.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74378
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74378
Składniki
Dojrzałe awokado charakteryzuje się ciemną skórką i taki prawie czarny owoc będzie na bank dojrzały. Kroimy awokado na pół omijając ostrzem noża wielką pestkę. Przekręcamy połówki owocu w dwie różne strony, a pozostałą w jednej z nich pestkę wyjmujemy łyżką.
Wybieramy zielonkawy miąższ do miseczki. Blendujemy z sokiem z jednej limonki. Dodajemy posiekaną szalotkę i pokrojone drobno inne składniki. Doprawiamy całość przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Pasty można używać jako smarowidła do chleba, jako dip do pieczonych placków tortilli, a także jako zagęszczacza sałatek. Zastosowań guacamole jest wiele. Pod wpisem link na nasz nowy blog. Zapraszamy