Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na doskonałą i dietetyczną pastę z awokado.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31301
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 131
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31301
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Dojrzałe awokado charakteryzuje się ciemną skórką i taki prawie czarny owoc będzie na bank dojrzały. Kroimy awokado na pół omijając ostrzem noża wielką pestkę. Przekręcamy połówki owocu w dwie różne strony, a pozostałą w jednej z nich pestkę wyjmujemy łyżką.
Wybieramy zielonkawy miąższ do miseczki. Blendujemy z sokiem z jednej limonki. Dodajemy posiekaną szalotkę i pokrojone drobno inne składniki. Doprawiamy całość przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Pasty można używać jako smarowidła do chleba, jako dip do pieczonych placków tortilli, a także jako zagęszczacza sałatek. Zastosowań guacamole jest wiele. Pod wpisem link na nasz nowy blog. Zapraszamy