Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej wersji przygotowane śniadanie dla 2 osób. Idealnie puszysta jajecznica z grzanką i smażoną kiełbaską i wybranymi dodatkami.
Patelnia, łopatka, szklanka
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Składniki
1. WERSJA Z GRZANKAMI : na suchej patelni, którą użyję do jajecznicy kładę kromkę chleba. Obracam gdy się zrumieni, i podpiekam z obu stron. 2. Na patelni rozpuszczam łyżeczkę masła, kiedy się rozpuściło (nie może zacząć ciemnieć i się palić, bo całość zmieni smak). Następnie na rozgrzaną patelnię wybijam 5 jajek, DELIKATNIE zbieram od zewnętrznej strony do środka patelni jajka. Kiedy zaczynają się ścinać dolewam 1/3 szklanki mleka. Po tym etapie wystarczy przemieszać kilka razy do połączenia składników i uzyskania wymaganej konsystencji. Ściągamy jajecznicę z patelni i DOPIERO teraz doprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie można posypać szczypiorkiem lub cebulką prażoną.