Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej wersji przygotowane śniadanie dla 2 osób. Idealnie puszysta jajecznica z grzanką i smażoną kiełbaską i wybranymi dodatkami.
Patelnia, łopatka, szklanka
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 42
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37708
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 42
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37708
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Składniki
1. WERSJA Z GRZANKAMI : na suchej patelni, którą użyję do jajecznicy kładę kromkę chleba. Obracam gdy się zrumieni, i podpiekam z obu stron. 2. Na patelni rozpuszczam łyżeczkę masła, kiedy się rozpuściło (nie może zacząć ciemnieć i się palić, bo całość zmieni smak). Następnie na rozgrzaną patelnię wybijam 5 jajek, DELIKATNIE zbieram od zewnętrznej strony do środka patelni jajka. Kiedy zaczynają się ścinać dolewam 1/3 szklanki mleka. Po tym etapie wystarczy przemieszać kilka razy do połączenia składników i uzyskania wymaganej konsystencji. Ściągamy jajecznicę z patelni i DOPIERO teraz doprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie można posypać szczypiorkiem lub cebulką prażoną.