Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 738 Ocena: 15289
Dodano: 12.01.2021
Odsłon: 1184
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.
Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3.
Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.
Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (14)

kucharka-amatorka 3 dni temuZgłoś do usunięcia
Szynkowar to świetny wynalazek. Muszę pomyśleć o zakupie. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 3 dni temuZgłoś do usunięcia
Pychota, może wpadnę ? Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Pychota, uwielbiam takie przysmaki :D Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Musiala sie Pani napracowac.Super! :-) Odpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 4 dni temuZgłoś do usunięcia
No ba, domowe są delicius :DTe sklepowe, to wiadomo, no chyba, że to sklepy z towarem za 50 zetów wzwyż za kilogram. Odpowiedzi: 3 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Ale mi polecialo:-))Cos wspanialego
Gratuluje Pani bardzo... Odpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz