Do góry

Śniadania Przepis na:

Indyk w galarecie z szynkowara

Indyk w galarecie z szynkowara

Autor:

Przepisów i artykułów: 738 Ocena: 15289

Dodano:

Odsłon: 1184

Sklepowe wędliny kusza ale już nie zawsze smakują, polecam domowe wyroby.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Indyk w galarecie z szynkowara

Przygotowanie

  1. Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.

  2. Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3.
    Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.

  3. Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 3 dni temu Szynkowar to świetny wynalazek. Muszę pomyśleć o zakupie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 4 dni temu No ba, domowe są delicius :D
Te sklepowe, to wiadomo, no chyba, że to sklepy z towarem za 50 zetów wzwyż za kilogram.
Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 4 dni temu Ale mi polecialo:-))
Cos wspanialego
Gratuluje Pani bardzo...
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń