Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszę jaglaną mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. A! I oczywiście na deser! Kasza jaglana z jabłkami to fantastyczna przekąska zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Kaszę z rodzynkami wsypać do gotującego się mleka. Gotować, mieszając, do momentu aż kasza całkowicie wchłonie mleko. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Przyprawić cynamonem. Kokilki posmarować olejem. Połowę kaszy wyłożyć na spód foremek, przykryć jabłkami i rozłożyć na górze resztę kaszy. Całość zapiekać około 30 minut, temp. 170 stopni. Można posypać cukrem pudrem lub polać miodem.