Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszę jaglaną mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. A! I oczywiście na deser! Kasza jaglana z jabłkami to fantastyczna przekąska zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4010
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 341
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4010
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 341
Składniki
Kaszę z rodzynkami wsypać do gotującego się mleka. Gotować, mieszając, do momentu aż kasza całkowicie wchłonie mleko. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Przyprawić cynamonem. Kokilki posmarować olejem. Połowę kaszy wyłożyć na spód foremek, przykryć jabłkami i rozłożyć na górze resztę kaszy. Całość zapiekać około 30 minut, temp. 170 stopni. Można posypać cukrem pudrem lub polać miodem.