Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszę jaglaną mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. A! I oczywiście na deser! Kasza jaglana z jabłkami to fantastyczna przekąska zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 898
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15399
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 898
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15399
Składniki
Kaszę z rodzynkami wsypać do gotującego się mleka. Gotować, mieszając, do momentu aż kasza całkowicie wchłonie mleko. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Przyprawić cynamonem. Kokilki posmarować olejem. Połowę kaszy wyłożyć na spód foremek, przykryć jabłkami i rozłożyć na górze resztę kaszy. Całość zapiekać około 30 minut, temp. 170 stopni. Można posypać cukrem pudrem lub polać miodem.