Do góry

Śniadania Przepis na:

Jabłecznik jaglany

Jabłecznik jaglany

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 307

Dodano:

Odsłon: 542

Kaszę jaglaną mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. A! I oczywiście na deser! Kasza jaglana z jabłkami to fantastyczna przekąska zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki

  • 200g kaszy jaglanej 0,5 l mleka 4 jabłka garść rodzynek cynamon olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłecznik jaglany

Przygotowanie

  1. Kaszę z rodzynkami wsypać do gotującego się mleka. Gotować, mieszając, do momentu aż kasza całkowicie wchłonie mleko. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Przyprawić cynamonem.
    Kokilki posmarować olejem. Połowę kaszy wyłożyć na spód foremek, przykryć jabłkami i rozłożyć na górze resztę kaszy. Całość zapiekać około 30 minut, temp. 170 stopni.
    Można posypać cukrem pudrem lub polać miodem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń