Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki z krążkiem jabłka w środku. Jabłka w cieście przygotowuje się błyskawicznie, a smakują na prawdę doskonale. Możemy je zaserwować na śniadanie, słodki bezmięsny obiad czy też na podwieczorek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Składniki
Do miski wlewamy mleko. Dodajemy jajko i roztrzepujemy rózgą
Do mleka dodajemy mąkę z proszkiem oraz cukry i dokładnie roztrzepujemy za pomocą rózgi
Z jabłek wydrążamy środki, a następnie je obieramy i kroimy w ok 4-5 mm krążki. Po kilka wrzucamy do miski z ciastem
Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki przenosimy krążek jabłka obtoczony w cieście na patelnię. Z góry można jeszcze dolać nieco ciasta na placka, żeby zapełnić dziurkę w środku
Smażymy na rumiano z obu stron
Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy posypane cukrem pudrem. Dekorujemy owocami