Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki z krążkiem jabłka w środku. Jabłka w cieście przygotowuje się błyskawicznie, a smakują na prawdę doskonale. Możemy je zaserwować na śniadanie, słodki bezmięsny obiad czy też na podwieczorek.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6969
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1109
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6969
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1109
Składniki
Do miski wlewamy mleko. Dodajemy jajko i roztrzepujemy rózgą
Do mleka dodajemy mąkę z proszkiem oraz cukry i dokładnie roztrzepujemy za pomocą rózgi
Z jabłek wydrążamy środki, a następnie je obieramy i kroimy w ok 4-5 mm krążki. Po kilka wrzucamy do miski z ciastem
Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki przenosimy krążek jabłka obtoczony w cieście na patelnię. Z góry można jeszcze dolać nieco ciasta na placka, żeby zapełnić dziurkę w środku
Smażymy na rumiano z obu stron
Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy posypane cukrem pudrem. Dekorujemy owocami