Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem połączyłam kaszę jaglaną z makiem, jabłkiem i rodzynkami. Wyszło pysznie, coś a'la ciasto japońskie, tylko zdrowsze i mniej kaloryczne:)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24818
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5967
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 194
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24818
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5967
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 194
Składniki
Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Mak mielimy. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy. Po około 3 minutach jak mleko jest już gorące dodajemy zmielony mak i cukier wanilinowy. Gotujemy około 12-13 minut, często mieszając. Po tym czasie dodajemy rodzynki, starte jabłko i czekoladę. Gotujemy jeszcze około 2 minuty ciągle mieszając.
Przelewamy do miseczki i dekorujemy płatkami migdałowymi. Czekamy, aż przestygnie i zajadamy. Ja ugotowałam ją wieczorem i jadłam rano na śniadanie na zimno. Smakowała naprawdę wyśmienicie, zupełnie jak ciasto japońskie. Można więc ją spokojnie zjeść na deser.