Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i lekkie śniadanie.
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 594
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 594
Składniki
kaszę opłukać i zagotować z dodatkiem masła i soli. Jabłka 4 sztuki obierz, pokrój w ósemki. Zalej odrobiną wody, wsyp cynamon i i goździki gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy zmiękną posyp 1 łyżeczką cukru. Na ugotowaną kaszkę wyłóż dżem z czarnego bzu. Na danie wylej esencję, w której gotowały się jabłka. Smacznego :)