Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i lekkie śniadanie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Składniki
kaszę opłukać i zagotować z dodatkiem masła i soli. Jabłka 4 sztuki obierz, pokrój w ósemki. Zalej odrobiną wody, wsyp cynamon i i goździki gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy zmiękną posyp 1 łyżeczką cukru. Na ugotowaną kaszkę wyłóż dżem z czarnego bzu. Na danie wylej esencję, w której gotowały się jabłka. Smacznego :)