Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaglany pudding

Jaglany pudding

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6351

Dodano:

Odsłon: 579

Nie masz pomysłu na śniadanie, podsuwam Ci go :)

Składniki

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • łyżka masła
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 4 łyżki pestek słonecznika
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wsypać wypłukaną kaszę, wlać mleko, dodać masło i sól. Gotować na małej mocy palnika pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Po około 20 minutach kasza będzie odpowiednio ugotowana, wchłonie całe mleko i zrobi się miękka.

    Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
    Posypać nimi kaszę.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewka16 30 października ja dodałam jeszcze bakalie, wyszło pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń