Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sniadanie jak w Nowym Jorku. Jagodowe nalesniki z kremem Raffaello sa latwe do przyrzadzenia i niesamowicie smaczne. Przy tylu zaletach jest bardzo latwo zignorowac ilosc kalorii :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7873
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1091
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13637
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7873
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1091
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13637
Składniki
Jogody umyc, zblendowac z mlekiem i przecedzic przez sito. Wymieszac jajka z cukrem i dodac do nich mleko jagodowe. Make wymieszac z sola i proszkiem do pieczenia i wsypac do jagodowego ciasta. Wymieszac wszystko do momentu uzyskania gladkiego ciasta. Posmarowac patelnie olejem, usmazyc nalesniki na srednim ogniu i odstawic do ostygniecia.
Wymieszac dokladnie wszystkie skladniki na krem i dodac pokruszone Rafaello. Pierwszy nalesnik posmarowac kremem, przykryc nastepnym nalesnikiem, posmarowac go równiez kremem i tak powtarzac do momentu wykorzystania wszystkich nalesników. Wierzch powinna stanowic warstwa kremu.
Nalesniki podawac udekorowane glazura z rozpuszczonego kremu lub czekolady ze smietana i ewentualnie jagodami.