Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sniadanie jak w Nowym Jorku. Jagodowe nalesniki z kremem Raffaello sa latwe do przyrzadzenia i niesamowicie smaczne. Przy tylu zaletach jest bardzo latwo zignorowac ilosc kalorii :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2159
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 111
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2159
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 111
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 178
Składniki
Jogody umyc, zblendowac z mlekiem i przecedzic przez sito. Wymieszac jajka z cukrem i dodac do nich mleko jagodowe. Make wymieszac z sola i proszkiem do pieczenia i wsypac do jagodowego ciasta. Wymieszac wszystko do momentu uzyskania gladkiego ciasta. Posmarowac patelnie olejem, usmazyc nalesniki na srednim ogniu i odstawic do ostygniecia.
Wymieszac dokladnie wszystkie skladniki na krem i dodac pokruszone Rafaello. Pierwszy nalesnik posmarowac kremem, przykryc nastepnym nalesnikiem, posmarowac go równiez kremem i tak powtarzac do momentu wykorzystania wszystkich nalesników. Wierzch powinna stanowic warstwa kremu.
Nalesniki podawac udekorowane glazura z rozpuszczonego kremu lub czekolady ze smietana i ewentualnie jagodami.