Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaja faszerowane fetą

Jaja faszerowane fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 6419

Kremowa i słonawa feta świetnie komponuje się smakowo z jajami

Składniki

  • jaja 5 szt
  • feta polska pół opakowania
  • musztarda 1 łyżka
  • pieprz
  • szczypior/ cebula
  • Rzeżucha
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowałam jaja- 8 minut od zagotowania- wtedy żółtka nie będą miały niebieskawych obwódek.

    Jaja obrałam, przekroiłam wzdłuż i żółtka wyjęłam do miski.

    Dodałam fetę, musztardę, pieprz, szczypior i rzeżuchę. Całość wymieszałam.

    Farsz nałożyłam w zagłębienia jaj przez foliowy woreczek z obciętym narożnikiem.

  2. Farsz z fetą jest niezwykle kremowy.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (36)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

swietniarski 20 kwietnia bardzo fajne i dobre juz mam robione
tylko jeden szczegół co do przepisu nie ma czegoś takiego jak feta polska :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 kwietnia Widzę, że wczoraj dużo pysznych przepisów mnie ominęło, a cóż zrobić - sezon na żużelek się zaczął hihi.
Takie jajka z fetą, muszą super smakować. Biorę do pamięci, pycha :)
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 08 kwietnia Na takie pomysly trzeba wpasc :) Cudne sa i pyszne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń