Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaja po turecku to połączenie aksamitnego jogurtu lub kremowego labneh i idealnie ugotowanych jajek w koszulce, doprawionych aromatycznym masłem paprykowym.
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 148
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 222
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2248
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 148
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 222
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2248
Składniki
W misce wymieszaj labneh (lub jogurt gęsty) z przeciśniętym czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu. Odstaw na chwilę.W garnku zagotuj wodę, dodaj ocet. Zamieszaj wodę, tworząc wir. Wbij jajko do miseczki, a następnie delikatnie wlej je do wirującej wody. Gotuj przez 3 minuty. Wyjmij jajko łyżką cedzakową i odsącz na ręczniku papierowym lub na sitku. Powtórz zadanie z drugim jajkiem. Rozpuść masło z oliwą na małej patelni, dodaj paprykę lub pul biber i kolendrę. Podsmaż chwilę, aż masło nabierze intensywnego aromatu. Na talerzu rozsmaruj jogurtowy sos. Ułóż jajka i polej aromatycznym masłem. Posyp koperkiem.