Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaja po turecku to połączenie aksamitnego jogurtu lub kremowego labneh i idealnie ugotowanych jajek w koszulce, doprawionych aromatycznym masłem paprykowym.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2817
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 430
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2383
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2817
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 430
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2383
Składniki
W misce wymieszaj labneh (lub jogurt gęsty) z przeciśniętym czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu. Odstaw na chwilę.W garnku zagotuj wodę, dodaj ocet. Zamieszaj wodę, tworząc wir. Wbij jajko do miseczki, a następnie delikatnie wlej je do wirującej wody. Gotuj przez 3 minuty. Wyjmij jajko łyżką cedzakową i odsącz na ręczniku papierowym lub na sitku. Powtórz zadanie z drugim jajkiem. Rozpuść masło z oliwą na małej patelni, dodaj paprykę lub pul biber i kolendrę. Podsmaż chwilę, aż masło nabierze intensywnego aromatu. Na talerzu rozsmaruj jogurtowy sos. Ułóż jajka i polej aromatycznym masłem. Posyp koperkiem.