Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie poranne śniadanie, sadzone jajka na boczku.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2032
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 264
Polecam.
Odsłon: 437
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2032
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 264
Polecam.
Odsłon: 437
Składniki
Plastry boczku nadcinamy i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni, podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Plastry układamy na patelni w kształcie koła. Gdy uzyskają odpowiedni kolor wbijamy jajka w środek tego koła, solimy i posypujemy koperkiem. Smażymy chwilkę pod przykryciem aż jajka się zetną. Tak usmażone jajka na boczku powoli zsuwamy na talerz. Pomidorka kroimy wzdłuż na 8 płatków które rozchylamy, w środek dajemy łyżeczkę majonezu i układamy 3 oliwki. Smacznego!!!