Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni chińskiej, jajka sadzone podane na gorącym ryżu, posypane szczypiorem lub inną zieleniną.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 34
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Składniki
Jajka wbijamy na rozgrzany na patelni olej, smażymy na małym ogniu do częściowego ścięcia białka. Żółtka jajek polewamy rozgrzanym olejem lub smażymy na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 minuty. Jajka posypujemy drobno pokrojoną zieleniną, może to być szczypior lub natka selera naciowego, i smażymy jeszcze około 15-20 sekund.
Usmażone jajka układamy na gorącym ryżu, polewamy sosem sojowym. Smacznego!!!