Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przepisem na takie wydanie jajecznicy zwlekałem już 2 tygodnie a to dlatego że jest w oryginalnym wykonaniu którego nie znajdziecie nigdzie indziej i chciałem nim rozpocząć mój nowy kulinarny rok.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12551
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12551
Składniki
Do misy wbijamy 5 jajek, do nich dokładamy 3 plasterki szynki pokrojone w paseczki oraz 2 słodkie papryczki pokrojone w pierścienie. Całość mieszamy doprawiając tymiankiem, solą i pieprzem. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Gdy już są podsmażone wlewamy na nie jajka wymieszane z dodatkami i smażymy. Gdy widzimy że za chwilę trzeba będzie obracać jajecznicę kładziemy na niej placek tortilli i lekko uciskając wypychamy powietrze. Na tortilli kładziemy okrągłą deskę lub talerz i zręcznie przewracamy razem z patelnią na drugą stronę. Uwaga - dobrze trzymamy talerz. Jajecznicę zsuwamy z talerza spowrotem na patelnię (tortillą z dołu). Górę naszej pizzy ozdabiamy mixem sałat oraz duuuużą ilością startego parmezanu i pomidorkami. Chwilkę jeszcze podsmażamy, zsuwamy na talerz i nożem do pizzy kroimy na 6 kawałków. Podajemy na ciepło.