Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna i szybka w wykonaniu alternatywa śniadaniowa.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Rozgrzewamy masło klarowane na patelni, układamy plastry boczku i opiekamy z jednej strony. Wbijamy jajka do miseczki, dodajemy wszystkie przyprawy i roztrzepujemy do połączenia się składników. Kroimy w półplasteki cebulę na przewrócony boczek na drugą stronę, zalewamy jajkami, nie mieszamy. Przykrywamy pokrywką i na średnim ogniu pieczemy kilka minut. Gdy jajka się zetną potrawa jest gotowa. Dekorujemy ulubionymi dodatkami i gorącą potrawę podajemy.