Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajeczne chmurki to nowy sposób na podanie najzwyklejszego jajka. Przepis idealnie sprawdza się na tzw. "Śniadanie do łóżka" :) wiem bo sprawdziłem :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1334
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5858
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18528
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1334
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5858
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8843
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18528
Składniki
Boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rumiano Białka oddzielone od żółtek i z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę Do ubitej piany dodajemy podsmażony i ostudzony boczek, poszatkowaną natkę cebulki oraz starty ser. Mieszamy i przekładamy na blachę tworzac 3 chmurki w któych robimy małe wgłębienia Pieczemy 3 minuty w 180oC Wyjmujemy z piekarnika i we wgłębienia dajemy po 1 żółtku Pieczemy kolejne 3 minuty Gotowe posypujemy troszeczkę jeszcze startym parmezanem
Pieczemy kolejne 3 minuty Gotowe posypujemy troszeczkę jeszcze startym parmezanem Lubisz już Mechanika w kuchni ? :)