Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica

Jajecznica

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1329

Dodano:

Odsłon: 243

Letnia jajecznica z dymką.

Składniki

  • Jajka 6 szt.
  • Dymka posiekana 2/3 szklanki
  • Mleko 1/5 szklanki
  • Sól 1/4 łyżeczki
  • Świeżo mielony pieprz
  • Olej lub masło do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajecznica

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.

  2. Mleko spienić w blenderze lub wlać do szczelnie zamykanego naczynia i potrząsać energicznie przez około 10 sekund do uzyskania piany.

  3. Mleczną pianę oraz posiekaną dymkę dodać do jajek i dokładnie rozmieszać rózgą.

  4. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać jajka i smażyć, często mieszając, do uzyskania pożądanej konsystencji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń