Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do smacznej jajecznicy inspirowanej turecką kuchnią z udziałem oczywiście kiełbasy sudzuk oraz cebuli.Jajecznica ma delikatnie pikantny smak i tak naprawdę nie potrzebuje dodatków do towarzystwa na talerzu.
Patelnia, szpatułka, deska i nóż do krojenia
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35621
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1182
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5959
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35621
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1182
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5959
Składniki
Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni
W tym czasie kroimy czerwoną cebulę w małe kawałki, a kiełbasę na ćwiartki. Jeśli robimy jajecznicę z większej ilości jajek, 2 plasterki na jajko wystarczą dla utrzymania równowagi smakowej.
Wybijamy jajko na patelnię
Następnie dodajemy razem kiełbasę z cebulą
Mieszamy do uzyskania żądanej konsystencji. Dodajemy odrobinę pieprzu czarnego. Ja lubię jajka luźniejsze, więc jak tylko białko się zetnie, jajecznica jest gotowa. Podajemy albo na toście, albo osobno z chlebem lub bułką.