Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do smacznej jajecznicy inspirowanej turecką kuchnią z udziałem oczywiście kiełbasy sudzuk oraz cebuli.Jajecznica ma delikatnie pikantny smak i tak naprawdę nie potrzebuje dodatków do towarzystwa na talerzu.
Patelnia, szpatułka, deska i nóż do krojenia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1207
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31272
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3774
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4666
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8139
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1207
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31272
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3774
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4666
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8139
Składniki
Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni
W tym czasie kroimy czerwoną cebulę w małe kawałki, a kiełbasę na ćwiartki. Jeśli robimy jajecznicę z większej ilości jajek, 2 plasterki na jajko wystarczą dla utrzymania równowagi smakowej.
Wybijamy jajko na patelnię
Następnie dodajemy razem kiełbasę z cebulą
Mieszamy do uzyskania żądanej konsystencji. Dodajemy odrobinę pieprzu czarnego. Ja lubię jajka luźniejsze, więc jak tylko białko się zetnie, jajecznica jest gotowa. Podajemy albo na toście, albo osobno z chlebem lub bułką.