Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od dobrego śniadania, u mnie dziś jajecznica na plasterkach boczku. Pycha!!!
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4663
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4121
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4663
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4121
Składniki
Plasterki boczku kroimy na pół i podsmażamy na suchej, gorącej patelni z obu stron. Tłuszcz wytopi się z boczku.
Do podsmażonego boczku wbijamy dwa jajka. Mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Jajecznicę smażymy dosłownie chwilkę.
Ja lubię taką nie za bardzo wysmażoną, ale też nie taką rzadką. Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego !!!