Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od dobrego śniadania, u mnie dziś jajecznica na plasterkach boczku. Pycha!!!
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 120
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 72
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 120
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 72
Składniki
Plasterki boczku kroimy na pół i podsmażamy na suchej, gorącej patelni z obu stron. Tłuszcz wytopi się z boczku.
Do podsmażonego boczku wbijamy dwa jajka. Mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Jajecznicę smażymy dosłownie chwilkę.
Ja lubię taką nie za bardzo wysmażoną, ale też nie taką rzadką. Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego !!!