Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od dobrego śniadania, u mnie dziś jajecznica na plasterkach boczku. Pycha!!!
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 61
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1336
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 519
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 61
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1336
Składniki
Plasterki boczku kroimy na pół i podsmażamy na suchej, gorącej patelni z obu stron. Tłuszcz wytopi się z boczku.
Do podsmażonego boczku wbijamy dwa jajka. Mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Jajecznicę smażymy dosłownie chwilkę.
Ja lubię taką nie za bardzo wysmażoną, ale też nie taką rzadką. Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego !!!