Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak rozpocząć dzień od dobrego śniadania, u mnie dziś jajecznica na plasterkach boczku. Pycha!!!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Plasterki boczku kroimy na pół i podsmażamy na suchej, gorącej patelni z obu stron. Tłuszcz wytopi się z boczku.
Do podsmażonego boczku wbijamy dwa jajka. Mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Jajecznicę smażymy dosłownie chwilkę.
Ja lubię taką nie za bardzo wysmażoną, ale też nie taką rzadką. Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego !!!