Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażona jajecznica na wędzonym boczku z pieczarkami i szczypiorem, podana z domowego wypieku chlebkiem i zapachem wiosny. Polecam.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Składniki
Jajka wbijamy do głębokiego talerza doprawiamy tylko pieprzem, bez soli, gdyż w boczku wędzonym jest sól i to nam wystarczy. Dodajemy pokrojony szczypior. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek i pokrojone pieczarki.
Gdy boczek i pieczarki nabiorą złocistego koloru dodajemy na patelnię wymieszane jajka ze szczypiorem. Wszystkie składniki na patelni mieszamy i smażymy do momentu jaką jajecznicę kto lubi, czy mocno usmażoną czy lekko. Usmażoną jajecznicę podajemy z kromką domowego wypieku chlebkiem. Smacznego!!!