Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1644
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1119
Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1644
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1119
Składniki
Szczypior, cebulę kroimy na drobno, pomidorki na ćwiartki. Jajka wbijamy do salaterki, solimy i pieprzymy.
Boczek wędzony i kiełbaskę kroimy w drobną kostkę i smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się ze smażonych kostek boczku i kiełbaski.
Gdy kostki kiełbasy i boczku są podsmażone dodajemy pokrojoną cebulę i pomidorki i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Jeżeli cebulka zeszkli się a z pomidorków wytworzy się taki sosik, dodajemy pokrojony szczypior, mieszamy składniki na patelni.
Po chwili smażenia dodajemy jajka i wszystko mieszamy. Jajecznicę smażymy do momentu na taką luźną, jaką kto lubi.
Usmażoną jajecznicę nakładamy na środek talerza, na około układamy kawałki chleba razowego i na każdy kawałek chleba dajemy mały kleksik ulubionego sosu. Smacznego!!!