Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby prosta jajecznica ale dzięki dodatkom /temu co mamy w lodówce:)/ zyskuje ciekawy i niecodzienny smak. Doskonała na śniadanie ale również kolację.
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 46
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 509
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 193
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 46
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 509
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 193
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło. Gdy się stopi dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i szynkę. Gdy papryka zmięknie wbijamy jajka wolno /na małym ogniu/ podsmażamy do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia. Doprawiamy do smaku solą /ostrożnie - dodane na końcu kapary będą słone/ i pieprzem. Porcje jajecznicy przekładamy na talerz i posypujemy posiekanymi kaparami.