Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na bogato z kaparami

Jajecznica na bogato z kaparami

Autor:

Przepisów i artykułów: 490 Ocena: 3500

Dodano:

Odsłon: 234

Niby prosta jajecznica ale dzięki dodatkom /temu co mamy w lodówce:)/ zyskuje ciekawy i niecodzienny smak. Doskonała na śniadanie ale również kolację.

Składniki

  • jajka 3 szt
  • szynka 10 dag
  • pieczarki 5 szt
  • papryka czerwona 0,5 strąka
  • kapary 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy masło. Gdy się stopi dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i szynkę. Gdy papryka zmięknie wbijamy jajka wolno /na małym ogniu/ podsmażamy do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia. Doprawiamy do smaku solą /ostrożnie - dodane na końcu kapary będą słone/ i pieprzem. Porcje jajecznicy przekładamy na talerz i posypujemy posiekanymi kaparami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń