Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica na miękko z kurkami chorizo i szczypiorkiem

Jajecznica na miękko z kurkami chorizo i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 923

Idealne sniadanie dla milosnikow jajek na miękko w trochę innym wydaniu :)

Składniki

  • 3 srednie jajka
  • 4 plastry chorizo
  • 6 kurek
  • peczek szczypiorku
  • 2 lyzeczki masla
  • czarny pieprz swiezo mielony
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurki chorizo i szczypiorek siekamy na drobno.Patelnie rozgrzewamy na srednim ogniu i wrzucamy maslo.Podsmazamy kurki i szczypiorek.
    Zostawiamy trochę szczypiorku aby posypać nim gotowa jajecznice.

  2. Zoltka oddzielamy od bialek.Dorzucamy na patelnie chorizo..I nadal podsmażamy na wolnym ogniu.

  3. Dodajemy bialka.Smazymy do czasu az bialka się zetna ale nie wysusza.

  4. Dodajemy zoltka.Smazymy co chwile mieszając do czasu az zoltka zetna sie (według własnego uznania i ulubionej gestosci ).Doprawiamy pieprzem.Osobiscie nie dodaje soli gdyż chorizo jest wystarczająco slone.

  5. Po uzyskaniu ulubionej konsystencji zoltek od razu nakładamy jajecznice na talerz żeby zoltka zbytnio sie nie sciely na goracej patelni.Posypujemy swiezo siekanym szczypiorkiem.

    Najlepiej przed rozpoczęciem smażenia przygotować sobie wszystkie dodatki do sniadania gdyż jajecznice musimy wylozyc na talez od razu po usmażeniu.W innym wypadku zrobi się sucha na goracej patelni.

    Zycze smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń