Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne i smaczne śniadanie jak lubimy grzyby. Kto ich nie lubi, bo i tacy są, robi jajecznicę bez tego smakowitego składnika.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Na patelnię dodajemy masło klarowane, rozgrzewamy. Na roztopione masło klarowane dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę , dusimy ok. 3 minuty i dodajemy świeże kurki pokrojone w odpowiadającą wielkość. Wszystko razem dusimy ok. 6 minut.
Wybijamy jajka do osobnej miseczki, mieszamy aby się żółtka rozbełtały, dodajemy sól i pieprz i wlewamy na cebulkę i świeże kurki.
Jajecznicę smażymy do odpowiedniej konsystencji (jak lubimy) mieszając.
Jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i podajemy ze świeżym pieczywem.