Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne i smaczne śniadanie jak lubimy grzyby. Kto ich nie lubi, bo i tacy są, robi jajecznicę bez tego smakowitego składnika.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1416
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14934
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 953
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1416
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14934
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 953
Składniki
Na patelnię dodajemy masło klarowane, rozgrzewamy. Na roztopione masło klarowane dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę , dusimy ok. 3 minuty i dodajemy świeże kurki pokrojone w odpowiadającą wielkość. Wszystko razem dusimy ok. 6 minut.
Wybijamy jajka do osobnej miseczki, mieszamy aby się żółtka rozbełtały, dodajemy sól i pieprz i wlewamy na cebulkę i świeże kurki.
Jajecznicę smażymy do odpowiedniej konsystencji (jak lubimy) mieszając.
Jajecznicę posypujemy szczypiorkiem i podajemy ze świeżym pieczywem.