Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica po Hiszpańsku usmażona z hiszpańską kiełbasą chorizo i papryczką chili.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14699
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6059
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13361
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1522
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14699
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6059
Składniki
Potrzebne składniki.
Cebulę, papryczkę i pieczarkę kroimy w plasterki i umieszczamy na gorącej patelni z odrobiną oleju. Dodajemy plasterki kiełbasy chorizo, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na wolnym ogniu około 10 minut, do momentu aż pieczarki zmiękną a cebulka ładnie się zeszkli.
Dodajemy pokrojonego w plasterki pomidora i smażymy 15 minut. Podczas smażenia dodajemy kumin i pokrojoną natkę pietruszki oraz koperek.
Wbijamy jajka i smażymy pod przykryciem do ścięcia się białka.
Możemy na koniec lekko przemieszać jak kto lubi. Jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowym pieczywem. Smacznego !!!