Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica po hiszpańsku, na ostro.

Jajecznica po hiszpańsku, na ostro.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19354

Dodano:

Odsłon: 838

Jajecznica po Hiszpańsku usmażona z hiszpańską kiełbasą chorizo i papryczką chili.

Składniki

  • jajko kurze 2 szt.
  • hiszpańska kiełbasa chorizo 10 plasterków
  • papryczka chili 1 szt.
  • cebula połowa
  • pieczarki 1 szt.
  • pomidor 1 szt.
  • żółte pomidorki koktajlowe 4 szt.
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • kumin szczypta
  • domowe pieczywo 2 kromki
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Potrzebne składniki.

  2. Cebulę, papryczkę i pieczarkę kroimy w plasterki i umieszczamy na gorącej patelni z odrobiną oleju. Dodajemy plasterki kiełbasy chorizo, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na wolnym ogniu około 10 minut, do momentu aż pieczarki zmiękną a cebulka ładnie się zeszkli.

  3. Dodajemy pokrojonego w plasterki pomidora i smażymy 15 minut. Podczas smażenia dodajemy kumin i pokrojoną natkę pietruszki oraz koperek.

  4. Wbijamy jajka i smażymy pod przykryciem do ścięcia się białka.

  5. Możemy na koniec lekko przemieszać jak kto lubi. Jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowym pieczywem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń