Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica po Hiszpańsku usmażona z hiszpańską kiełbasą chorizo i papryczką chili.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 104
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 193
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1266
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 104
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 193
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1266
Składniki
Potrzebne składniki.
Cebulę, papryczkę i pieczarkę kroimy w plasterki i umieszczamy na gorącej patelni z odrobiną oleju. Dodajemy plasterki kiełbasy chorizo, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na wolnym ogniu około 10 minut, do momentu aż pieczarki zmiękną a cebulka ładnie się zeszkli.
Dodajemy pokrojonego w plasterki pomidora i smażymy 15 minut. Podczas smażenia dodajemy kumin i pokrojoną natkę pietruszki oraz koperek.
Wbijamy jajka i smażymy pod przykryciem do ścięcia się białka.
Możemy na koniec lekko przemieszać jak kto lubi. Jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowym pieczywem. Smacznego !!!