Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, aromatyczną i pikantną jajecznicę w stylu tajskim. Jej talerzyk na śniadanie dzięki wyrazistości i ostrości smaku od razu postawi na nogi, nawet największego śpiocha :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1335
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy curry, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz tymianek i wszystko dokładnie mieszamy za pomocą widelca.
Cebule kroimy w kostkę i szklimy ją na rozgrzanym oleju kokosowym.
Papryczkę chilli kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do cebuli i smażymy razem przez chwilę.
Następnie do podsmażonej cebulki i papryczki chilli dodajemy mieszankę jajek oraz przypraw z miseczki i smażymy wszystko do odpowiedniego ścięcia się jajek.
Na sam koniec jajecznicę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)