Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, aromatyczną i pikantną jajecznicę w stylu tajskim. Jej talerzyk na śniadanie dzięki wyrazistości i ostrości smaku od razu postawi na nogi, nawet największego śpiocha :-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1055
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1004
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12907
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1055
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1004
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12907
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy curry, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz tymianek i wszystko dokładnie mieszamy za pomocą widelca.
Cebule kroimy w kostkę i szklimy ją na rozgrzanym oleju kokosowym.
Papryczkę chilli kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do cebuli i smażymy razem przez chwilę.
Następnie do podsmażonej cebulki i papryczki chilli dodajemy mieszankę jajek oraz przypraw z miseczki i smażymy wszystko do odpowiedniego ścięcia się jajek.
Na sam koniec jajecznicę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Życzę smacznego! :)